099-055-00-71
office@dimrolet.com.ua
Що вибрати - жалюзі чи ролети? 2021-11-03 19:36:09

Що вибрати - жалюзі чи ролети?

Які переваги жалюзів чи ролет ? З чого виготовленні ? Як їх чистити ? Ролети чи жалюзі що краще регулює світло ?



Великий вибір - це благо, але також прокляття нашого часу. Ну що вибрати для декору вікна, коли нам доведеться вибирати штори, вертикальні або горизонтальні жалюзі, і багато видів жалюзі? Іноді, коли мова йде про момент, коли вам потрібно прийняти рішення, ми стикаємося з реальною дилемою. Тому варто уважно розглянути всі плюси і мінуси покупки різних декорів. Сьогодні візьмемо жалюзі та ролети - які плюси та мінуси цих двох рішень?


З чого вони виготовлені жалюзі та ролети?

У наш час і жалюзі, і ролет виготовляються з різних матеріалів. Що стосується рулонних ролет, це зазвичай поліестер, поліамід, бавовна або білизна. Жалюзі часто виготовляються з дерева, бамбука або пластику, наприклад, як і раніше популярні такі алюмінієві кришки. Це означає, що обидва типи декорів можна легко адаптувати до стилю інтер’єру.


Як їх почистити ролети та жалюзі?

Перш ніж приймати остаточне рішення, також варто подумати, яке з видів декору нам буде простіше прибрати. Що стосується жалюзі, якщо ми вибираємо ту, яка виготовлена ​​з натурального матеріалу, ми маємо враховувати, що її прання спричинить певні проблеми. Натуральні тканини делікатні і чутливі до забруднень, а їх очищення вимагає великої обережності. Додатковим недоліком цих матеріалів є те, що вони швидко руйнуються. Тож якщо ми обираємо такі обкладинки, ми маємо пам’ятати, що нам доведеться приділити багато часу, щоб піклуватися про них.

З пластиковими жалюзі ситуація інша. Зазвичай вони добре захищені від забруднень, і цього достатньо, якщо час від часу пропилювати їх пилососом або щіткою для пилу. Більшість плям можна легко видалити водою та м’яким миючим засобом.

Матеріали, що використовуються для виготовлення жалюзі, як правило, легко чистити та стійкі до плям. Досить, якщо ми регулярно видаляємо з них пил, і це, безумовно, їхня велика перевага перед жалюзі. Однак варто пам’ятати, що їх конструкція означає, що точне видалення пилу між ламелями може бути важким, особливо якщо ламелі вузькі.



Регулювання сонячного світла

Якщо мова йде про можливість регулювання сонцезахисних штор, то справді є багато переваг - рейки дозволяють будь-яку зміну інтенсивності природного освітлення в приміщенні. У цьому відношенні традиційний ролет дає менші можливості - тут ми можемо лише повністю затемнити вікно або залишити його оголеним. Однак, якщо ми віддаємо перевагу цьому типу чохлів, ми можемо вибрати для себе дуже популярний останнім часом День-Ніч. Вони складається з поперечних смуг тканини - поперемінно прозорих і затемнення. Ви можете переміщувати їх відносно один одного, завдяки чому ми отримуємо або ефект повного затемнення, або лише розсіювання світла. Цікавим варіантом є також складки, які монтуються таким чином, що ви можете покрити ними лише частину вікна, залишаючи, наприклад, лише його верхню частину.

Де замовити ролети чи жалюзі  в Івано-Франківську ?

Вибрати механізми й матеріали для виготовлення ролет  і замовити вироби в магазині “ДімРолет” ви можете двома способами.

  • Відвідати наш офіс: вул. Стуса 23а, офіс “Вікна Перфект” 

  • Безкоштовно запросити виїзд дизайнера з каталогами та взірцями в межах Івано-Франківська. 

Це можна зробити за телефонами 099 055 0071; 0673405123.